Båtturer i verdensarvområdet

Vega Turistinformasjon arrangerer, i samarbeid med næringsaktører, turer som bringer deg ut i Verdensarven om sommeren. Turene starter fra kaia ved verdensarvutstillingen på Nes og går med båt som tar ca. 50 passasjerer. Det er lokal guide ombord.


- Båtturer fra Nes på Vega til utværet Lånan

Lånan er det største egg- og dunværet i Vegaøyene. Her blir den gamle tradisjonen med ærfugldrift holdt i hevd. På Lånan blir du møtt av fuglevokterne som tar deg med på en historievandring i ærfuglens rike. Turene fra Nes på Vega ut til øyværet Lånan er en av de store attraksjonene langs Kystriksveien. 

Sommeren 2017: Turene går hver tirsdag og fredag i perioden 27 juni til og med 4 august 
og kan bestilles online her:
http://www.kystriksveien.no/index.krv?page=booking&bedrift=703&anl=47

Nettsted: www.lanan.no

Fra Lånan

Lånan


- Båtturer til vakre Emårsøy utenfor Vega.

Bli med på en reise tilbake i tid og opplev hvordan det var å bo på et husmannssted på en liten øy. Vertskapet guider dere gjennom et fantastisk øylandskap, - vakker natur i kontrast til det harde livet kystbonden levde her ute i havgapet. Vertskapet forteller om de som faktisk bodde i disse husene, og tar dere med tilbake til fiskerbondens liv  fra 1800-tallet og frem til vår tid.

Sommeren 2017: Turene går hver onsdag i Juli og kan bestiloles via Vega Turistinformasjon poat@visitvega.no event tlf 750 35388

Anbefalt litteratur: "De usynlige" av Roy Jakobsen. 

Fra Store Emårsøy

Fra Emårsøy