Spisesteder på øyer utenfor Vega

Gåkkå MathusGåkkå Mathus, Hysværet, tlf: 950 85 221. Se stedet på kart.
E-post: snefrid.jakobsen@gmail.com.

På Hysværet, nordvest for Vega, ligger Gåkkå Mathus. Her kan du møte Øystein Ludvigsen som har bygget opp sin kafé og overnattingstilbud. Her kan du kjenne på stillheten og roen, og bare nyte det som naturen kan servere av inntrykk. Dronning Sonja åpnet Vegaøyan verdensarvområde i april 2005 med å avduke en verdensarvbauta på øya. Hysværet har et enormt rikt fugleliv. Bla.a. er dette verdens største myteområde for kvitkinngås.

Restaurant med alle rettigheter ndg. øl, vin og sprit. Øystein serverer råvarer rett fra havets skattekammer, men også villsau som har beitet i området. Åpent ved bestilling, grupper og selskaper.
 

Skogsholmen GjestehusSkogsholmen Gjestehus, tlf: 488 85 422. Se stedet på kart.
E-post: skogsholmen@live.no, web: www.skogsholmen.no 

Sommeråpen kafé.
Skogsholmen ligger i Vega verdensarvområde, i den tetteste skjærgården mellom Vega og Herøy. Øya har god gjestehavn både for seilere, motorbåter og kajakker. Et verdifullt kulturlandskap med store viktige botaniske verdier. Skogsholmen Gjestehus var tidligere internatskole til 1972. Siden har det vært drevet som feriesenter i forskjellige former.

Gjennom en egen fotoutstilling kan du få et innblikk i hvordan livet i øyan har vært. I dag drives internatet som gjestehus med overnatting og servering. Åpent om sommeren.

 

Ylvingen Kafèdrift AS, tlf: 901 79 052. se stedet på kart.

Ylvingen er ei øy i Vega Kommune. Stedet ble kjent for mange i forbindelse med NRKs Dramaserie Himmelblå. Det går både hurtigbåt og ferje til Ylvingen fra Brønnøysund og eller Vega  hver dag.

Åpningstider
Man-tors. 11.00-22.00
Fre-lørd. 11.00-03.00
Søndag. 12.00-22.00